Overal ter wereld eten
- 1Meal
- 31 jan 2019
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 feb 2019
Verschillend eten, verschillende tradities en verschillende culturen. De wereld is groot. De verschillen qua eten zijn ook groot. Mensen die in Nederland wonen eten bijvoorbeeld compleet anders dan de mensen die in India wonen. Een fotograaf van de Hungry Planet is de wereld over gereisd om te fotograferen wat verschillende families over de hele wereld per week eten. Wil je de foto’s zien? Ga dan naar Reddit. In deze blog ga ik een paar landen bespreken en vertellen wat daar gebruikelijk is om te eten, wanneer ze eten en leuke feiten.

Ik begin met Italië. Italië is een populaire vakantiebestemming. Verder zijn de meeste mensen wel bekend met de Italiaanse keuken. De mensen in Italië nemen ruim de tijd voor hun maaltijden. Ook is het een sociale bezigheid waar grote families bij elkaar komen om samen te kunnen genieten van de Italiaanse gerechten. In Italië is het gebruikelijk om warm te lunchen. Werkgevers geven de mensen ook een lange lunchpauze, waardoor de Italianen langer doorwerken. De traditionele avondmaaltijden zijn later door de lunch en worden op de volgende manier gegeten. Als eerste is er een antipasti, dit is een koud voorgerecht en is bedoeld om de eetlust op te wekken. De antipasti wordt vervolgd door de primi, dat is ook een voorgerecht maar dan warm. Na de primi komt de secondi, het hoofdgerecht. Voor het hoofdgerecht eten de meeste Italianen een lekker pasta, pizza of calzone.

Door naar China. Als wij aan de Chinese keuken denken, denken wij aan rijst en stokjes. Ook denk ik aan de Chinees die populair is in Nederland. Om te beginnen is de Chinees in Nederland totaal niet te vergelijken met de Chinese keuken in China. Chinezen houden er absoluut niet van om eten weg te gooien, waardoor de raarste gerechten ontstaan. De Chinese gerechten bevatten meestal rijst, noedels of fan (soort meelsliert). Chinezen eten door de dag heen alleen warme gerechten. Het is dus heel normaal om een warm ontbijt te eten. Was het gerecht lekker? Het is in China heel gebruikelijk om dat te laten weten door te slurpen of smakken. Chinezen koken ook niet voor 1 persoon, alles wordt met elkaar gedeeld. Het is in vergelijking met de westerse wereld dus erg informeel.

Zoals in vele landen is de keuken een geliefde plek, voor Rusland is dat dan ook niet anders. Russische mensen zijn echte gezelligheidsdieren. Samen eten en drinken staat dan ook voor gastvrijheid, vriendschap en gezelligheid. De Russische keuken is over het algemeens erg simpel, dit door de strenge winters. Veel mensen in Rusland zijn orthodox, dit zie je terug in de traditionele gerechten. Zo zitten er in traditionele gerechten vaak geen vlees, melkproducten of eieren. Dit komt omdat in de vastenperiode deze producten verboden zijn. Thee is een populair drankje in Rusland. Tijdens feestdagen en verjaardagen wordt er goed uitgepakt. Het is gebruikelijk om tijdens feestdagen dagenlang in de keuken te staan om een feestelijke tafel te krijgen. Russische mensen houden erg van ontbijten, hier nemen ze ook goed de tijd voor. Halverwege de dag begint de meest uitgebreide maaltijd: de lunch. Russen eten veel soep en visgerechten. Rond een uur of 20:00 eten de mensen in Rusland avond. Het diner bestaat uit een warmgerecht maar niet zo uitgebreid als het diner.
Wij van 1Meal houden uiteraard altijd rekening met de laatste trends op foodgebied! Ben je geïnteresseerd in meer van dit soort blogs?
Comments